Loredana Cristina

Terapie energetică

Ce este Reiki?

Reiki provine din limba japoneză, este alcătuit din Rei – care înseamnă spirit, suflet, universal. Rei mai poate fi tradus ca și Înțelepciunea lui Dumnezeu sau Puterea superioară, și Ki care este energie, tradus și ca energia vieții.

Tehnica Reiki a fost descoperită de japonezul Usui Mikao (15.8.1865-9.3.1926). Reiki fiind o formă de practică spirituală folosită în terapiile complementare pentru tratamentul bolilor psihice, emoționale și mentale.

Cum și în ce condiții se folosește Reiki?

Reiki este o tehnică medicală alternativă care folosește un anumit tip de Ki. Cu alte cuvinte, putem explica Reiki ca fiind energia forței de viața ghidată spiritual. Atunci când este folosită, această energie urmează Înțelepciunea Marii Lumini, terapeutul fiind doar un canal prin care această energie curge.

Se folosește atât ca tehnică de vindecare în combaterea stresului și a altor afecțiuni fizice, psihice, emoționale, energetice, cât și ca practică individuală transformată astfel într-un stil de viață sănătos pentru sine.

„Dacă vreţi să fiţi fericiţi, dacă vreţi să înfloriţi, trebuie să vă gândiţi la armonie, să vă puneţi în armonie cu universul întreg.” Omraam Mikhael Aivanhov

Despre terapia energetică

Terapia energetică abordează în mod holistic procesul tău personal de vindecare urmărind doar ceea ce este benefic și potrivit ție. Terapia energetică favorizează învățarea și menținerea unei perspective de viață armonioase și sănătoase, lucrând focusat pe plan fizic, emoțional, mental și spiritual.

În alcătuirea sistemului energetic putem enumera cei șapte centri energetici, cele șapte chakre principale care alcătuiesc cele șapte straturi ale câmpului energetic uman. Denumirea de chakra derivă din sanscrită și se traduce ca roată sau cerc. Așadar, chakrele sunt roți de lumină poziționate de-a lungul trunchiului nostru, începând cu zona coccisului și terminând cu creștetul capului.

Omul comunică cu mediul înconjurător prin intermediul acestor chakre. Aceste puncte energetice asigură omului un schimb continuu de energii subtile care au rolul de a mijloci comunicarea în orice situație.

Buna funcționare a centrilor de energie presupune un schimb armonios și echilibrat de energie între aură și câmpul energetic universal. Pentru ca acest lucru să fie posibil e nevoie ca starea de sănătate a chakrelor să fie optimă. Dacă una sau mai multe chakre nu funcționează corect, apar blocaje la nivel energetic care, în timp, favorizează apariția bolilor. Este important ca chakrele să fie deschide, să funcționeze corect iar fluxul de energie să fie bun, corect, abundent. Funcționarea corectă a roților de lumină influențează funcționarea celorlalte chakre și desigur a întregului sistem energetic.

1 thought on “Terapie energetică”

  1. Pingback: Terapie energetică | Buzău – Loredana Cristina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *