Loredana Cristina

Foaie de auto-observație psiho-medicală

Expresia „MENS SANA IN CORPORE SANO” (lat.) minte sănătoasă în corp sănătos – Iuvenal, „Satirae”, X, 356, îți este, cel mai probabil, și ție binecunoscută. Cu alte cuvinte, putem traduce această expresie prin Omul înțelept aspiră la o minte sănătoasă și un corp sănătos.

Pentru a-și menține starea de sănătate optimă, omul are nevoie să se observe și lucreze cu sine din punct de vedere fizic, emoțional, mental, spiritual. Medicina clasică îți menține focusul doar pe aspectul fizic, însă numeroasele studii de actualitate cât și fizica cuantică, ne arată cu certitudine că omul este o ființă energo-informațională. Este nevoie să lucrăm cu sine la nivel de întreg pentru a aduce cu adevărat schimbări în viața noastră.

Am creat un scurt material PDF care să te ghideze și să te ajute să înveți să te observi, să înveți să te împrietenești cu corpul tău și să-l cunoști, să-ți urmărești regulat starea actuală a parametrilor funcțiilor vitale: tensiune arterială și puls, dar și glicemia, greutatea, cu scopul de a deveni conștient/-ă de actuala ta stare de sănătate. Materialul PDF poate fi descărcat gratuit de pe blog iar dacă simți, îmi poți mulțumi printr-o donație liberă.

Acest material poate fi printat cu ușurință și îl poți folosi oricând dorești tu. Are o structură simplă și este alcătuit din două părți esențiale. Prima parte cuprinde un tabel în care vei trece valorile obținute în urma măsurătorilor făcute de tine. În partea a doua găsești o scurtă listă cu întrebări care să te ghideze către un moment de reflecție, cu scopul de a te înțelege mai bine și de a găsi soluții la eventualele tale probleme. Pe alocuri găsești citate motivaționale care să te inspire și să te ajute să-ți păstrezi vie motivația de a continua procesul de auto-observație.

Sănătate. Prevenție. Echilibru.

Așadar, tu către ce aspiri?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *